کاوش موضوع چربی
صفحه اصلی
چربی
چربی به طیف وسیع آلی گفته میشود که در بسیاری از مواد روزمره همانند گوشت، زردهٔ تخممرغ، فراوردههای لبنی، و روغنها بهطور طبیعی یافت میشوند.
یکی از مهم ترین منبع انرژی است.
چربیها (Lipids) گروهی از ترکیبات آلی هستند که در آب نامحلولاند و در ساختار سلولها و ذخیره انرژی نقش کلیدی دارند. این مواد از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل میشوند و به انواع مختلفی چون چربیهای اشباع و غیراشباع تقسیم میگردند. چربیها در بدن بهعنوان منبع اصلی انرژی، عایق حرارتی، محافظ اندامها و نیز در جذب ویتامینهای محلول در چربی (A، D، E و K) اهمیت دارند. مصرف متعادل چربی برای سلامت ضروری است، اما مصرف بیشازحد چربیهای اشباع میتواند خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش دهد.
چربیها معمولاً از ترکیباتی به نام وپروپان تری ال تشکیل یافتهاند، و معمولاً در آب (بهدلیل خواص غیرقطبی خود) نامحلولند.
اغلب چربیهای خون به شکل تریگلیسرید، کلسترول (حلقوی) و لیپوپروتئین دیده میشوند. لیپوپروتئین کم چگال (LDL) نقش قابل توجهی در بیماری دیابت نوع ۲ دارد.
چربی یک منبع ذخیرهٔ انرژی است. یک واحد چربی بیش از دوبرابر پروتئین و نشاسته هموزن خود انرژی دارد. انسان چربی گیاهی موردنیاز خود را عمدتاً از دانه و میوهٔ گیاهان، که منبع ذخیرهٔ چربیها هستند، تأمین میکند.
«چربیهای ساختاریافته» یا structured lipids نوعی از چربی هستند که بهصورت سنتتیک ساخته میشوند. هدف از تولید این نوع چربی، تولید تری اسیل گلیسرولهایی است که در ساختار شیمیایی آنها گلیسرول به یک یا دو اسید چرب متوسطزنجیر و یک اسید چرب امگا ۳ یا امگا ۶ متصل شدهاست. در نتیجه، جذب این نوع چربی خیلی سریعتر از جذب چربیهای معمول است که دارای یک گلیسرول و سه اسید چرب بلندزنجیر هستند. تحقیقات نشان دادهاست که چربیهای ساختاریافته موجب عملکرد سیستم ایمنی و بهبود عملکرد ورزشکاران میشود.... بیشتر در ویکی پدیا